Test Jury

The test jury includes around 20 people with varying backgrounds, all of whom are united by an interest in natural, organic skin and beauty care. The jury is divided into different groups based on this year's categories and has approximately three months to test. The products are assessed based on a test form with the criteria effect, feeling, application and impression. All products also undergo a review by OBA's quality jury so that the requirements are met to participate in the competition. In other words, all products undergo a thorough review before they are allowed to participate at all.

Rickard Söderberg

Operasångare och artist

Rickard är en av Sveriges mest kända operasångare och artist som förutom sitt arbete för mänskliga rättigheter också har ett stort miljöengagemang. Allt sedan han för första gången upptäckte eteriska oljor på 80-talet har han fascinerats av naturlig hud- och kroppsvård. Som jurymedlem i OBA hoppas han hitta fler guldkorn inom ekologisk och naturlig hudvård. Följ Rickard på @gaytenor.

Felicie Jankell

Skådespelare

Felice är skådespelerska och har alltid haft en stor kärlek och intresse för hudvård. Med åren har hon blivit mer medveten av att använda så mycket ekologiska produkter hon bara kan. Felice tycker det är synd är att man som konsument sällan blir upplyst om att ekologiska produkter är precis lika bra, om inte bättre, som konventionell hudvård. Som jurymedlem ser hon sin chans att hylla ekologiska märken och produkter och kommer göra sitt yttersta, vrida och vända på varje liten burk, pensel, tub och pryl för att rätt produkterna vinner.

Andrienne Collin

Influencer

Adrienne är influencer och driver kanalen Mammapeppen @mammapeppen på Instagram där hon inspirerar mammor till en mer hållbar livsstil för dem själva, sin familj och miljön. Hon har alltid valt naturliga eller ekologiska produkter både för hud, hår och hem. Och som trebarnsmamma känner hon ett stort behov att ta hand om sig själv och då också huden. Hennes intresse för nya produkter för hela familjen bara växter.
Stefan Nilsson

Trendexpert

Stefan Nilsson är Sveriges främsta trendexpert. Konstant på resande fot skaffar han sig koll på vad som händer ute i världen och rapporterar trendrapporter i sociala medier och tidningar som QX, Sveriges Radio, Plaza, TV4 och i en mängd intervjuer. "Trendstefan" är en av jurymedlemmarna som tar fram årets Bästa Herrprodukt. Följ Stefan på instagram @trendstefan.

Olivia Rotschild

Medgrundare av Hyber

Oliva är medgrundare av och varumärkesansvarig på hyrtjänsten Hyber som vänder sig till barnfamiljer och vars vision är att alla barn ska kunna växa upp med bra grejer och samtidigt spara på planeten. Att få känna sig fin och ro om sig själv är viktigt självkänslan och lite extra guldkant i vardagen. Att det ska va eko är för Olivia ett naturligt val eftersom det är bättre för planeten och för kroppen. Följ Olivia på @orothschild.

Annika Sundin

Green influencer

Annika arbetar med hållbar omställning och för att få fler att förstå hur viktigt, härligt och kul det är att leva ett mer hållbart liv – på alla nivåer. Sedan 2019 driver hon det hållbara inspirationskontot @Medveten_i_stan där hon delar med sig av sina bästa vardagliga tips för att göra medvetna val samt de senaste rönen. Annikas intresse för ekologisk skönhet kom när hon fick barn och det var då hon lärde sig att använda sådant som är så naturligt som möjligt.

Hannah Sjöström

Journalist, författare och bloggare

Hannah Sjöström är journalist och författare och grundare av naturligtsnygg.se ­ – Sveriges största sajt om naturlig och ekologisk skönhet. Hannah har skrivit om grön skönhet sedan 2008 och i hennes två böcker Naturligt Snygg – så gör du en grön detox och Hello Glow ­ vägen till strålande hud gräver hon i allt från ingredienser till effektiva och holistiska skönhetsmetoder. Hannah är verksam som digital konsult, yogalärare och bloggar på naturligtsnygg.se/hannah. Följ Hannah på @hannah.sjostrom.

Alejandra Cerda Ojensa

Content Creator & PR-konsult

Alejandra är ordförande i Sustainable Influencers, content creator och PR-konsult inom hållbarhet och har skrivit om ekologisk skönhet, hållbara kläder och livsstil sedan 2015. Följ Alejandra på @alejandracedra.co.
Linda Öhrström

Makeupartist och eco beauty-aktivist
 Linda har jobbat som makeupartist i över 25 år och hon jobbar enbart med naturliga och ekologiska produkter. Linda har tre gånger utsetts till Årets Makeup-Artist av ELLE Magazine, senast 2016. Bland hennes uppdragsgivare märks H&M, Robyn, Zara Larsson, Kronprinsessan Victoria och många fler! Följ Linda på @lindaohloves.
Agneta Elmegård

Journalist och skönhetsredaktör

2013 grundade Agneta bloggen
Skönhetsredaktörerna.se på Aftonbladet. Hon är speciellt intresserad av grön kemi, ingrediensteknologi och skönhet ur ett hållbarhetsperspektiv. Agneta är utbildad i hållbarhetsstrategier vid Cambridge University i England och förra året blev hon listad av Diversified Communication UK som en av Skandinaviens mest inflytelserika personer inom ”Green Beauty”. Följ Agneta på @agnetaelmegard.

Annika Danelius

Tidigare kategorichef Life

Genom sitt arbete med hudvårdsortimentet på Life har intresset för naturliga, rena och ekologiska produkter  vuxit sig starkt. Life har en strikt hudvårdspolicy och arbetar för konsumenterna ska kunna hitta säkra och miljömedvetna alternativ som inte medför någon belastning för vår hälsa eller miljö.
Johanna Bjurström

Hudvårdsexpert

Johanna har jobbat med skönhet och hälsa i över 20 år. Hon är bland annat utbildad hudterapeut, dermopat och homeopat och inom näringslära och NPL, och hon har drivit flera hudkliniker med ett holistiskt synsätt. I dag driver Johanna skolan Holistic Health Academy, där hon bl.a. vidareutbildar hudterapeuter till Advanced Skin Therpist att arbeta med huden ur ett holistiskt synsätt. Johanna är aktuell med boken Happy Skin – ung hud hela livet och är hudvårdsexpert hos Ekoappen och Natural Shop. Följ Johanna på @johannabjurstrom och @holistichealthacademy.se.

Caroline Gustafsson

Expert inom makeup och hår

Caroline är hälsocoach, utbildad frisör och makeupartist och har jobbat i skönhetsbranschen i 23 år. Hennes arbete har setts på biodukar, reklamfilmer och teater-planscher. Hon har använt ekologiska produkter i jobb och privat sedan 2007 då hon var butikschef för dåvarande ekosalongen/butiken Moonsun. Hon är representerad av agenturen Magnolia Agency och du kan följa henne på instagram på @caroline.holistisk.halsocoach.

Linda Nordh

Kategorichef

Linda har arbetat i många år inom juvelbranschen, men sedan ett par år tillbaka jobbar hon som kategoriansvarig tillsammans med ett fantastiskt team på Eleven & Nordicfeel som numera ingår ingår i Youty Group. Ekologisk och naturlig hudvård är ganska nytt för Linda, men tycker att det är väldigt intressant och följer med spänning utvecklingen framåt. Linda tycker det både är roligt och viktigt att ekologisk hudvård växer och tar mer plats!
Åsa Andersson

Strategisk inköpare

Åsa är utbildad frisör, makeupartist och har jobbat inom försäljning av skönhetsprodukter. Ett av Åsas stora intressen är att värna om naturen, djuren och människan, det vill säga hitta produkter som är så naturliga och ekologiska som möjligt för att veta vad det är man tillför kroppen. Genom sitt nuvarande arbete på Svenskhälsokost.se försöker Åsa inspirera andra att konsumera produkter som är bra både för miljön och hälsan.
Emilie Eliasson

Kategoriechef
Ett av Emilies största intressen har alltid varit hudvård och makeup och innan hon valde att byta riktning i sin karriär utbildade hon sig och arbetade som hudterapeut och makeup-artist. I dag är Emilie kategorichef för en stor del av skönhetssortimentet på apotea.se och hennes intresset för skönhet har mer och mer utvecklas inom segmentet ekoskönhet. Känslan av att använda härliga och bra produkter men samtidigt veta att dem är bra för miljön är fantastisk!

Kristina "Krizz" Lowélion

Skönhetsredaktör

Krizz arbetar som skönhetsredaktör på Lyko för hela norden och har tidigare bloggat om skönhet i ungefär tio års tid. ”En kvinna, 1000 tester” var hennes tagline. Kort sagt ÄLSKAR Krizz skönhetsprodukter och hon ser det som en riktigt utmaning att få sitta i denna jury. Skönhet är så otroligt spännande! Följ Krizz på @krizzthawizz.
Tina Törnqvist

Stylist 
Tina har arbetat med mode, kläder och inredning i över 35 år. Med allt vad det innehåller av fotograferingar, visningar, teve reklam osv. Tina är utbildad damskräddare och mönsterkonstruktör. Vilket hon har haft mycket nytta och glädje av i sitt yrke som stylist. Tina får ofta frågan "Vad är det som gäller nu? Vad är trenden?" Hennes svar är då: "Tänk ecologic, sustainable, couscous, och recycling!

Carina Karlsson-Nyström

Auktoriserad hudterapeut

Carina har drivit hudvårdssalong i cirka 17 år, varit chefshudterapeut på Nature Treats AB och bland annat jobbat med Irene von Arronet – en pionjär inom ekologisk hudvård. 2019 fick Carina i uppdrag att starta upp en Hud- och spaterapeututbildning med ekologisk inriktning på Axelsons, med siktet att utbildningen skulle bli SHR-godkänd, vilket den också blev i april 2020. Intresset för naturlig hudvård har egentligen alltid funnits sedan hon utbildade sig till hudterapeut i början av 1990-talet, men på den tiden var kunskaperna begränsade och det fanns inte ”ekologisk hudvård”.
Anna Rydne

Kommunikatör, hållbarhetsbloggare och författare

Anna Rydne är fyrabarnsmamman som bloggar om hur man lever hållbart och klimatsmart i storstaden. Hon har författat boken Urban Eco - guide till en klimatsmart och giftfri vardag och kan följas på @anna.rydne på Instagram samt via bloggen www.annaskemtvatt.com.