TEST JURY 2024 

We warmly welcome old and new members of the jury to the Organic Beauty Awards 2024! 

The test jury includes around 20 people with varying backgrounds, all of whom are united by an interest in natural, organic skin and beauty care. The jury is divided into different groups based on this year's categories and has approximately three months to test. The products are assessed based on a test form with the criteria effect, feel, application and impression. All products also undergo a review by OBA's quality jury so that the requirements are met to participate in the competition. In other words, all products undergo a thorough review before they are allowed to participate at all.

Rickard Söderberg

Operasångare och artist

Rickard är en av Sveriges mest kända operasångare och artist som förutom sitt arbete för mänskliga rättigheter också har ett stort miljöengagemang. Allt sedan han för första gången upptäckte eteriska oljor på 80-talet har han fascinerats av naturlig hud- och kroppsvård. Som jurymedlem i OBA hoppas han hitta fler guldkorn inom ekologisk och naturlig hudvård. Följ Rickard på @gaytenor.

Shama Persson

Influencer

Shama är modell och driver den nya 50+ modellagenturen Golden Age Models. Hon är även författare och influencer och en stark kraft inom mental hälsa. Sedan 2017 har Shama jobbat aktivt för att generellt minska intaget av gifter i både vad hon äter och i produkter hon använder. Shama har provat ett antal olika ekologiska märken och haft olika upplevelser, både bra och dåliga genom åren. Hon upplever att hennes mogna hud har ett större behov at stöd än när hon var, hon har dock väldigt bra gener på detta område och har sällan eller aldrig haft problemhy. Foto: Peter Assarsson

Adrienne Collin

Influencer

Adrienne är influencer och driver kanalen Mammapeppen @mammapeppen på Instagram där hon inspirerar mammor till en mer hållbar livsstil för dem själva, sin familj och miljön. Hon har alltid valt naturliga eller ekologiska produkter både för hud, hår och hem. Och som trebarnsmamma känner hon ett stort behov att ta hand om sig själv och då också huden. Hennes intresse för nya produkter för hela familjen bara växter.
Stefan Nilsson

Trendexpert

Stefan Nilsson är Sveriges främsta trendexpert. Konstant på resande fot skaffar han sig koll på vad som händer ute i världen och rapporterar trendrapporter i sociala medier och tidningar som QX, Sveriges Radio, Plaza, TV4 och i en mängd intervjuer. "Trendstefan" är en av jurymedlemmarna som tar fram årets Bästa Herrprodukt. Följ Stefan på instagram @trendstefan.

Igancio Ölund Alonso

Makeupartist

Ignacio är en av Skandinaviens mest anlitade makeupartister. 15 års erfarenhet har lett till regelbundna samarbeten med svenska modeföretag, prestigefyllda magasin, och våra största stjärnor. 

Med tanke på miljön, och klimatkrisen vill jag göra det jag kan. I den växande beautyvärlden välkomnar jag alla försök till att skapa en mer hållbar framtid. Och där ligger det organiska i framkant.

Fatma Guettou

Entreprenör och biokemist

Fatma jobbar för att skapa mer inkludering och hållbarhet i samhället. Hon är grundaren av Watoto Arts, en verksamheten som erbjuder dockor där mångfald och inkludering hyllas samtidigt som företaget värnar om miljö och planet. All design och produktion sker i Sverige genom att skapa sysselsättning lokalt.  Fatma har alltid haft ett stort intresse för naturlig hudvård och som jurymedlem vill hon lyfta och hylla ekologiska produkter.

Hannah Sjöström

Journalist, författare och bloggare

Hannah Sjöström är journalist och författare och grundare av naturligtsnygg.se ­ – Sveriges största sajt om naturlig och ekologisk skönhet. Hannah har skrivit om grön skönhet sedan 2008 och i hennes två böcker Naturligt Snygg – så gör du en grön detox och Hello Glow ­ vägen till strålande hud gräver hon i allt från ingredienser till effektiva och holistiska skönhetsmetoder. Hannah är verksam som digital konsult, yogalärare och bloggar på naturligtsnygg.se/hannah. Följ Hannah på @hannah.sjostrom.

Monica Wilderoth

Dramatiker och skådespelare

Monica har arbetat som skådespelare, regissör och dramatiker i 25 år och är nu Konstnärlig Teaterchef på Byteatern Kalmar Länsteater. I hela sitt liv har hon haft problem med min ansiktshy. Rosacea, akne, stress och mycket smink på scenen, har gjort att hon är noga med vad hon har i ansiktet, både vad gäller krämer och smink. 

Det är svårt att hitta rätt i denna djungel av produkter, därför tar jag detta uppdrag på glädjefyllt allvar. Att dessutom bli medelålders och upptäcka att min hy förändras på många olika sätt gör att det känns extra intressant att få möjlighet att hitta produkter som är ekologiska. Det här ser jag fram emot.

Linda Öhrström

Makeupartist och eco beauty-aktivist
 Linda har jobbat som makeupartist i över 25 år och hon jobbar enbart med naturliga och ekologiska produkter. Linda har tre gånger utsetts till Årets Makeup-Artist av ELLE Magazine, senast 2016. Bland hennes uppdragsgivare märks H&M, Robyn, Zara Larsson, Kronprinsessan Victoria och många fler! Följ Linda på @lindaohloves.
Agneta Elmegård

Journalist och skönhetsredaktör

2013 grundade Agneta bloggen Skönhetsredaktörerna.se på Aftonbladet. Hon är speciellt intresserad av grön kemi, ingrediensteknologi och skönhet ur ett hållbarhetsperspektiv. Agneta är utbildad i hållbarhetsstrategier vid Cambridge University i England och förra året blev hon listad av Diversified Communication UK som en av Skandinaviens mest inflytelserika personer inom ”Green Beauty”. Följ Agneta på @agnetaelmegard.

Johannes Cullberg

Johannes livsmission är att hjälpa så många som möjligt att ta makten över sin hälsa. Han har vunnit ett flertal priser så som Årets Change Maker 2023, Årets Hållbara Föregångare 2018, The Natural Outstanding Achievement Award 2017 och Stockholms Mest Företagsamma Person 2016. Johannes driver idag coachverksamheten RE:YOU men har tidigare grundat den ekologiska matvarukedjan Paradiset. Tidigare var Johannes Sveriges yngste börs-VD på hälsoföretaget Feelgood och byggde även upp LIDL på den norska marknaden.
Johanna Bjurström

Hudvårdsexpert och entreprenör

Johanna har jobbat med skönhet och hälsa i över 20 år.  Hon är bland annat utbildad hudterapeut, dermopat och homeopat och inom näringslära och NPL, och hon har drivit flera bolag inom hudvård och hälsa. I dag driver hon sitt egna varumärke Johanna Bjurström. Johanna har även skrivit boken Happy Skin – ung hud hela livet. Följ Johanna på @johannabjurstrom.

Isatou ”Aysha” Jones

Entreprenör, skribent och mua

Isatou Aysha Jones är modellen som blev stylist och därefter event- och PR-manager innan hon  utbildade sig till makeupartist. Aysha är grundare av flertal banbrytande initiativ inom mode- och skönhetsbranschen som Afrika fashion week Stockholm, Gambia fashion week och Melanin boxes. Belönad för både sitt entreprenörskap och sin aktivism, är Aysha en av Sveriges främsta aktörer i arbetet med att öka mångfald och inkludering i alla rum hon intar. Förutom ägare av FÄRG MAKEUP & ACADEMY bloggare och är Aysha krönikör på några av Sveriges största feministiska och antirasistiska magasin. Aysha är även grundare av den svenska filialen av världens största människorättsorganisation, Black lives matter Sweden. 

Min relation till ekoskönhet började nog i den till skönhet överlag och insikten med ingrediensers betydelse på såväl människor som djur och natur. Jag är dock en skeptiker så jag är en svårflörtad och stolt jurymedlem som kommer lägga stor vikt vid helheten kring en produkt och se på den genom en konsuments ögon!

Sophie Gripenberg

Influencer

Sophie Gripenberg är expert, konsult och föreläsare inom hållbar utveckling. Hon har en bakgrund som miljö och hållbarhetsansvarig för organisationer såsom Röda Korset och UNHCR. Har en dubbelkandidat examen inom ekonomi och utvecklingsstudier samt en master i socio-ekologisk resilience. Förutom ett forskning utomlands inom migration och Agroforestry har hon även jobbat mot näringsliv med miljöledning samt KRAV certifiering och Fairtrade kampanjer. Hon är grundaren av mode plattformen A Sustainable Closet, är utbildad yogalärare och har ett stort intresse för den inre hållbarheten vilken hon skriver om i sina sociala medier.

Åsa Andersson

Strategisk inköpare

Åsa är driven & målmedveten och arbetar som Sortimentsansvarig på Svensk Hälsokost.se. Hälsa, träning och naturliga produkter har alltid varit ett ledande tema i hennes liv. Åsas tidigare arbeten som frisör och make-up artist har gjort att hon ständigt letar efter ekologiska & naturliga produkter som ej är testade på djur, då hon alltid har värnat om djurens rätt, naturen och miljön. Genom sitt nuvarande arbete försöker Åsa inspirera andra att konsumera produkter som är bra både för miljön, hälsan och hållbarheten.


Chris Werner

Influencer
Chris Werner är influencer och driver kanalen chrissans.se på Instagram där hon inspirerar till en mer hållbar livsstil med flera roliga och enkla tips. Hon har bland annat skrivit boken minska matsvinnet.

Madelene Motin

Hudterapeut & fd utbildningsansvarig på Skincity

 Madelene är utbildad hudterapeut sedan 12 år tillbaka och har jobbat som utbildningsansvarig för Sverige, Norge, Danmark och UK på E-handeln Skincity. Hon älskar allt vad gäller hudvård och skönhet och haft det som ett intresse långt innan hon utbildade sig till hudterapeut. De senaste åren har även intresset för naturlig och ekologisk hudvård växt mer och mer. Madelene tycker att det är väldigt intressant att djupdyka i ingredienser och sammansättningar av produkter och hur en ingrediens från naturen kan omvandlas till något aktivt som du sedan får effekt av i din hudvård. Hon tycker det är både spännande och ser verkligen fram mot att vara en del av testjuryn.

Marie Nielsen

Kategorichef hos Lloyds Apotek (blivande DOZ Apotek)
Marie är kategorichef hos Lloyds Apotek med ansvar för bland annat kategorierna ansikte och kroppsvård, sedan januari 2021. Före dess har Marie bott och arbetat i Danmark som  Brand Manager för danska Urtekram – pionjärer inom ekologiska produkter. Som Brand Manager var hon en del av produktutvecklingsteamet, vilket har gett henne en bra insyn i både vilka utmaningar man står inför som ekologisk producent och vilka möjligheter som finns inom naturlig och ekologisk hudvård. Det är kunskapen från hennes yrkesliv i kombination med sitt privata intresse för miljö och ekologisk skönhet som hon tar med sig in i juryn för Organic Beauty Awards. Ett uppdrag som hon är väldigt glad och stolt över då hon vet hur mycket det betyder för den ekologiska skönhetsbranschen att lyftas på ett positivt sätt.

Nina Campioni

Mediaentrepenör och journalist

Nina har arbetat som modejournalist i över 15 år och som alltid haft hållbarhetsfokus i sitt arbete. Driver numera även en second hand-butik, Ninas Nuggets, både fysiskt och digitalt. Ekoskönhet är en självklar prioritet när det gäller kroppens största organ för mig personligen men naturligtvis också för världen i stort.

Anna Rydne

Kommunikatör, hållbarhetsbloggare och författare

Anna Rydne är fyrabarnsmamman som bloggar om hur man lever hållbart och klimatsmart i storstaden. Hon har författat boken Urban Eco - guide till en klimatsmart och giftfri vardag och kan följas på @anna.rydne på Instagram samt via bloggen www.annaskemtvatt.com.