TESTJURYN

Nu börjar 2023-års jury komma på plats och vi hälsar gamla som nya i juryn varmt välkomna!
Testjuryn omfattar ett 20-tal personer med varierande bakgrund och där samtliga förenas av ett intresse för naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård. Juryn delas in i olika grupper utifrån årets kategorier och har cirka tre månader på sig att testa. Produkterna bedöms utifrån ett testformulär med kriterierna effekt, känsla, applikation och intryck. Alla produkter genomgår även en granskning av OBAs kvalitetsjury så att kraven uppfylls för att medverka i tävlingen. Med andra ord genomgår alla produkter en gedigen granskning innan de att överhuvudtaget få vara med.

Rickard Söderberg

Operasångare och artist

Rickard är en av Sveriges mest kända operasångare och artist som förutom sitt arbete för mänskliga rättigheter också har ett stort miljöengagemang. Allt sedan han för första gången upptäckte eteriska oljor på 80-talet har han fascinerats av naturlig hud- och kroppsvård. Som jurymedlem i OBA hoppas han hitta fler guldkorn inom ekologisk och naturlig hudvård. Följ Rickard på @gaytenor.

Shama Persson

Influencer

Shama är modell och driver den nya 50+ modellagenturen Golden Age Models. Hon är även författare och influencer och en stark kraft inom mental hälsa. Sedan 2017 har Shama jobbat aktivt för att generellt minska intaget av gifter i både vad hon äter och i produkter hon använder. Shama har provat ett antal olika ekologiska märken och haft olika upplevelser, både bra och dåliga genom åren. Hon upplever att hennes mogna hud har ett större behov at stöd än när hon var, hon har dock väldigt bra gener på detta område och har sällan eller aldrig haft problemhy. Foto: Peter Assarsson

Adrienne Collin

Influencer

Adrienne är influencer och driver kanalen Mammapeppen @mammapeppen på Instagram där hon inspirerar mammor till en mer hållbar livsstil för dem själva, sin familj och miljön. Hon har alltid valt naturliga eller ekologiska produkter både för hud, hår och hem. Och som trebarnsmamma känner hon ett stort behov att ta hand om sig själv och då också huden. Hennes intresse för nya produkter för hela familjen bara växter.
Stefan Nilsson

Trendexpert

Stefan Nilsson är Sveriges främsta trendexpert. Konstant på resande fot skaffar han sig koll på vad som händer ute i världen och rapporterar trendrapporter i sociala medier och tidningar som QX, Sveriges Radio, Plaza, TV4 och i en mängd intervjuer. "Trendstefan" är en av jurymedlemmarna som tar fram årets Bästa Herrprodukt. Följ Stefan på instagram @trendstefan.

Olivia Rotschild

Medgrundare av Hyber

Oliva är medgrundare av och varumärkesansvarig på hyrtjänsten Hyber som vänder sig till barnfamiljer och vars vision är att alla barn ska kunna växa upp med bra grejer och samtidigt spara på planeten. Att få känna sig fin och ro om sig själv är viktigt självkänslan och lite extra guldkant i vardagen. Att det ska va eko är för Olivia ett naturligt val eftersom det är bättre för planeten och för kroppen. Följ Olivia på @orothschild.

Annika Sundin

Green influencer

Annika arbetar med hållbar omställning och för att få fler att förstå hur viktigt, härligt och kul det är att leva ett mer hållbart liv – på alla nivåer. Sedan 2019 driver hon det hållbara inspirationskontot @Medveten_i_stan där hon delar med sig av sina bästa vardagliga tips för att göra medvetna val samt de senaste rönen. Annikas intresse för ekologisk skönhet kom när hon fick barn och det var då hon lärde sig att använda sådant som är så naturligt som möjligt.

Hannah Sjöström

Journalist, författare och bloggare

Hannah Sjöström är journalist och författare och grundare av naturligtsnygg.se ­ – Sveriges största sajt om naturlig och ekologisk skönhet. Hannah har skrivit om grön skönhet sedan 2008 och i hennes två böcker Naturligt Snygg – så gör du en grön detox och Hello Glow ­ vägen till strålande hud gräver hon i allt från ingredienser till effektiva och holistiska skönhetsmetoder. Hannah är verksam som digital konsult, yogalärare och bloggar på naturligtsnygg.se/hannah. Följ Hannah på @hannah.sjostrom.

Alejandra Cerda Ojensa

Content Creator & PR-konsult

Alejandra är ordförande i Sustainable Influencers, content creator och PR-konsult inom hållbarhet och har skrivit om ekologisk skönhet, hållbara kläder och livsstil sedan 2015. Följ Alejandra på @alejandracedra.co.
Linda Öhrström

Makeupartist och eco beauty-aktivist
 Linda har jobbat som makeupartist i över 25 år och hon jobbar enbart med naturliga och ekologiska produkter. Linda har tre gånger utsetts till Årets Makeup-Artist av ELLE Magazine, senast 2016. Bland hennes uppdragsgivare märks H&M, Robyn, Zara Larsson, Kronprinsessan Victoria och många fler! Följ Linda på @lindaohloves.
Agneta Elmegård

Journalist och skönhetsredaktör

2013 grundade Agneta bloggen
Skönhetsredaktörerna.se på Aftonbladet. Hon är speciellt intresserad av grön kemi, ingrediensteknologi och skönhet ur ett hållbarhetsperspektiv. Agneta är utbildad i hållbarhetsstrategier vid Cambridge University i England och förra året blev hon listad av Diversified Communication UK som en av Skandinaviens mest inflytelserika personer inom ”Green Beauty”. Följ Agneta på @agnetaelmegard.

Kishti Tomita

Röstcoach, artist och jurymedlem i Idol

dajklfdm fsdlkmfklankfdsmf faksdfmadsmkf aldkfakdfmklsdmf lsdkfmklasmfkalm
Johanna Bjurström

Hudvårdsexpert

Johanna har jobbat med skönhet och hälsa i över 20 år. Hon är bland annat utbildad hudterapeut, dermopat och homeopat och inom näringslära och NPL, och hon har drivit flera hudkliniker med ett holistiskt synsätt. I dag driver Johanna skolan Holistic Health Academy, där hon bl.a. vidareutbildar hudterapeuter till Advanced Skin Therpist att arbeta med huden ur ett holistiskt synsätt. Johanna har skrivit boken Happy Skin – ung hud hela livet och är hudvårdsexpert bland annat hos Ekoappen. Följ Johanna på @johannabjurstrom och @holistichealthacademy.se.

Caroline Gustafsson

Expert inom makeup och hår

Caroline är hälsocoach, utbildad frisör och makeupartist och har jobbat i skönhetsbranschen i 23 år. Hennes arbete har setts på biodukar, reklamfilmer och teater-planscher. Hon har använt ekologiska produkter i jobb och privat sedan 2007 då hon var butikschef för dåvarande ekosalongen/butiken Moonsun. Hon är representerad av agenturen Magnolia Agency och du kan följa henne på instagram på @caroline.holistisk.halsocoach.

Sophie Gripenberg

Influencer

Sophie Gripenberg är expert, konsult och föreläsare inom hållbar utveckling. Hon har en bakgrund som miljö och hållbarhetsansvarig för organisationer såsom Röda Korset och UNHCR. Har en dubbelkandidat examen inom ekonomi och utvecklingsstudier samt en master i socio-ekologisk resilience. Förutom ett forskning utomlands inom migration och Agroforestry har hon även jobbat mot näringsliv med miljöledning samt KRAV certifiering och Fairtrade kampanjer. Hon är grundaren av mode plattformen A Sustainable Closet, är utbildad yogalärare och har ett stort intresse för den inre hållbarheten vilken hon skriver om i sina sociala medier.

Åsa Andersson

Strategisk inköpare

Åsa är driven & målmedveten och arbetar som Sortimentsansvarig på Svensk Hälsokost.se. Hälsa, träning och naturliga produkter har alltid varit ett ledande tema i hennes liv. Åsas tidigare arbeten som frisör och make-up artist har gjort att hon ständigt letar efter ekologiska & naturliga produkter som ej är testade på djur, då hon alltid har värnat om djurens rätt, naturen och miljön. Genom sitt nuvarande arbete försöker Åsa inspirera andra att konsumera produkter som är bra både för miljön, hälsan och hållbarheten.


Chris Werner

skdsakmdfjs

Madelene Motin

Hudterapeut & utbildningsansvarig på Skincity

 Madelene är utbildad hudterapeut sedan 12 år tillbaka och jobbar idag som utbildningsansvarig för Sverige, Norge, Danmark och UK på E-handeln Skincity. Hon älskar allt vad gäller hudvård och skönhet och haft det som ett intresse långt innan hon utbildade sig till hudterapeut. De senaste åren har även intresset för naturlig och ekologisk hudvård växt mer och mer. Madelene tycker att det är väldigt intressant att djupdyka i ingredienser och sammansättningar av produkter och hur en ingrediens från naturen kan omvandlas till något aktivt som du sedan får effekt av i din hudvård. Hon tycker det är både spännande och ser verkligen fram mot att vara en del av testjuryn.

Marie Nielsen

Kategorichef hos Lloyds Apotek (blivande DOZ Apotek)
Marie är kategorichef hos Lloyds Apotek med ansvar för bland annat kategorierna ansikte och kroppsvård, sedan januari 2021. Före dess har Marie bott och arbetat i Danmark som  Brand Manager för danska Urtekram – pionjärer inom ekologiska produkter. Som Brand Manager var hon en del av produktutvecklingsteamet, vilket har gett henne en bra insyn i både vilka utmaningar man står inför som ekologisk producent och vilka möjligheter som finns inom naturlig och ekologisk hudvård. Det är kunskapen från hennes yrkesliv i kombination med sitt privata intresse för miljö och ekologisk skönhet som hon tar med sig in i juryn för Organic Beauty Awards. Ett uppdrag som hon är väldigt glad och stolt över då hon vet hur mycket det betyder för den ekologiska skönhetsbranschen att lyftas på ett positivt sätt.

Carina Karlsson-Nyström

Auktoriserad hudterapeut

Carina har drivit hudvårdssalong i cirka 17 år, varit chefshudterapeut på Nature Treats AB och bland annat jobbat med Irene von Arronet – en pionjär inom ekologisk hudvård. 2019 fick Carina i uppdrag att starta upp en Hud- och spaterapeututbildning med ekologisk inriktning på Axelsons, med siktet att utbildningen skulle bli SHR-godkänd, vilket den också blev i april 2020. Intresset för naturlig hudvård har egentligen alltid funnits sedan hon utbildade sig till hudterapeut i början av 1990-talet, men på den tiden var kunskaperna begränsade och det fanns inte ”ekologisk hudvård”.
Anna Rydne

Kommunikatör, hållbarhetsbloggare och författare

Anna Rydne är fyrabarnsmamman som bloggar om hur man lever hållbart och klimatsmart i storstaden. Hon har författat boken Urban Eco - guide till en klimatsmart och giftfri vardag och kan följas på @anna.rydne på Instagram samt via bloggen www.annaskemtvatt.com.