Pressrum

Patyka och Rosenserien – dubbelvinnare i årets Organic Beauty Awards!

För nionde året i rad har de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna korats i Organic Beauty Awards. Nytt för i år är att flera kategorier är indelade i olika prisklasser, vilket resulterade i fler glada vinnare där Patyka och Rosenserien knep två vinster vardera!

 

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangerades tävlingen för nionde året i rad, och intresset har varit stort, sammanlagt deltog drygt 130 produkter från hela Europa i tävlingen. Under pompa och ståt, med Ricard Söderberg som konferencier, korades årets vinnare på Green Beauty Day som hölls den 17 maj på Grand Hôtel i Stockholm.

I alla tävlingskategorier har en namnkunnig OBA-juryn, under ledning av ekomakeup-artisten Catherine Dichy, testat, utvärderat och utsett vinnarna tillsammans med kvalitetsjuryn och våra hållbarhetsexperter. Då hållbarhet är viktigt för oss och vår planet fortsätter vi att dela ut Årets Hållbarhetspris – en kategori där ALLA anmälda produkter har fått chansen att vara med och tävla.

– Alla årets tävlande varumärken jobbar med hållbarhetsfrågan på något sätt, allt från enstaka oberoende certifiering till en heltäckande och målsatt strategi, berättar hållbarhetsexperter Josefin Hård och Åsa Fredriksson som bedömt de tävlande utifrån deras inskickade hållbarhetsstrategier.


–  Hela 40 procent av varumärkena jobbar brett med hållbarhetsfrågan och gör bra saker för en hållbar utveckling. Och cirka hälften jobbar dessutom systematiskt med hållbarhet utifrån väsentlighet. Sist men inte minst redovisar fler än tre procent tillägg sina siffror på ett transparent sätt, så att det går att följa utvecklingen.

Intresset för Organic Beauty Awards visar att både etablerade och nya varumärken inom segmentet växer och att även kvaliteten på naturliga hudvårdsprodukter ökar.

Alla vinnande produkter i Organic Beauty Awards 2024:

Bästa Dagkräm under 500 SEK

Rose Cream anti wrinkle – Rosenserien

Juryns Motivering: Upptäck skönheten av denna fantastiska ansiktskräm, som inte bara bevarar hudens fukt och mjukhet, utan också aktivt motverkar ålderstecken med sin unika blandning av naturliga ingredienser, inklusive parakrasse och antioxidanter.

 

Bästa Dagkräm över 500 SEK

Lift and glow firming cream – Patyka

Juryns Motivering: Dess förmåga att vid första applicering ge en naturlig och strålande hud är enastående och en pärla att ha i badrummet. En bra hudvårdsrutin är basen för en hållbar make-up och denna lyftande ansiktskräm kan starkt rekommenderas till alla som vill skapa en vacker inre glöd utan kladd.

 

Bästa Ansiktsserum/olja under 600 SEK

Oil Serum Sensitive Skin – Organic by Sara

Juryns motivering: Det här är ett mångsidigt serum som tog juryn med storm. Produktens serumfas återfuktar på djupet samtidigt som oljefasen är fullproppad med nyttigheter och lämnar huden lugn och strålande. Trots sin höga effektivitetsgrad passar den även den mest känsliga hud – ett kännetecken för en riktigt kvalitetsprodukt.

 

Bästa Ansiktsserum/olja över 600 SEK

Plant Steam Cell Retinol Alternative Serum – KORA

Juryns motivering: En produkt med lång forskning bakom sig som står ut för sina snabba och stora hudförbättrande resultat – utan att irritera huden. Med en kombination av ekologiska och plantbaserade retinoler i hög koncentration, är detta en produkt som kommer göra stor skillnad för den som vill återfukta, stärka och föryngra sin hud.

 

Bästa Ögonkräm

Firming Eye Cream – Weleda

Juryns motivering: Fastare hud, piggare blick och mindre mörker. Denna ögonkräm suddar små linjer, återfuktar huden och ger ett lyft till dina ögon.

 

Bästa Ansiktsrengöring under 350 SEK

Glow Cocktail Cleansing Foam – Mossa

Juryns motivering: Denna fantastiska produkt kombinerar mildhet med kraft – perfekt för alla hudtyper. Med sina ekocertifierade ingredienser, inklusive en unik mix av nordiska bär, är denna ansiktstvätt både effektiv och omsorgsfull. Rengöringsskummet, som är berikat med vitamin- och fruktsyreextrakt, tar bort smink och orenheter utan att torka ut. Ett oumbärligt tillskott till din skönhetsrutin!

 

Bästa Ansiktsrengöring över 350 SEK

Antioxidant Multi Tasking Super Balm – Norish London

Juryns motivering: Denna anti-ageing beauty balm och rengöring i ett, är en omedelbar favorit för hudvårdsentusiaster. Med sin unika sammansättning av rena växtoljor, antioxidanter och marina alger tas din hudvård till nästa nivå. Den smälter bort orenheter, mjukar upp huden och ger en jämnare ton. Dess djupt närande egenskaper och förmåga att förstärka hudens naturliga skydd är oöverträffad. Med den här rengöringen kan du njuta av en lyxig spa-upplevelse hemma varje dag.

 

Bästa Ansiktsvatten

Peace Out Revival Essence – Djuise

Juryns motivering: Här har vi en supersmoothie för ansiktet som stöder hudens PH-balans. Ett uppfriskande tillskott till din holistiska hudvårdsrutin som inte bara förhöjer badrummets estetik utan också sinnet. En vinnande kombination av fukt och lugn.

 

Bästa Duschkräm

Vegetable soap – Rosenserien

Juryns motivering: En mild duschkräm som har både ekologiska och rättvisemärkta ingredienser. Den superdryga, högkoncentrerade tvålen är inte bara väldigt mild och återfuktande för huden i duschen eller vid handfatet – tvålen går också att använda till skumbad, klädtvätt och fläckborttagning, till och med i saltvatten, så den är det perfekta ressällskapet.

 

Bästa Bodylotion

Body Balm Bali Holiday – Hagi Cosmetics

Juryns motivering: Lyxig balm i både effekt och konsistens. Ger en mjuk känsla som sitter i länge på huden. Doften tar dig genast till en exotisk plats. Den här mjukgöraren blir en självklar följeslagare för hela familjen – året runt.

 

Bästa Handkräm

Hand Cream – Esse Skincare

Juryns motivering: Denna handkräm är inget mindre än kunglig i sin kvalitet och fantastisk i dess doft. Den silkeslena konsistensen och förmåga att snabbt sjunka in i huden har gjort den till en självklar favorit. Hand och nagelfukt utan att lämna en klibbig yta. Det här en tub fylld av överlägsen kvalitet och lyx för dina händer. Lätt att ha med sig och snygg på hyllan.                 

 

Bästa Hårtvätt

Enchanted Island Schampo – Rauha

Juryns motivering: Tänk att få slippa en massa kemikalier i håret! Det här torrschampot gör ett effektivt jobb och får både hår och hårbotten att kännas och se nytvättat ut utan varken schampo och vatten – kan det bli mer miljövänligt? Ger också stråna textur och volym och gör på så vis stylingen enkel.

 

Bästa Hårvård

Reconstraction Spray With 3 amino Acids – MaterNatura

Juryns motivering: Stärk ditt svall med denna trio, aminosyror och keratin i harmonisk bio. Lyfter hårets glans och ger volym utan att tynga ner – en trygg produkt för alla som vill ha ett friskt hår

 

Bästa Makeup Ansikte

Mosaic Powder – Couleur Caramel

Juryns motivering: Denna produkt kombinerar hudvård och makeup på ett extraordinärt sett. Med en harmonisk mosaik av matta nyanser och ekologiska oljor ger det en naturlig och sammetslen finish samtidigt som det aktivt vårdar och återfuktar huden.

 

Bästa Makeup Ögon

Shadow Quad Sunset – Inika Organic

Juryns motivering: Fest som till vardag ger dessa färger varje ögonblick ett lyft. Med skönhet som håller, från morgon till kväll, förvandlas din look till något speciellt.

 

Bästa Made in Scandinavia

Refill Deo – c/o Gerd

Juryns motivering: Detta är mer än bara en deodorant; den är en symbol för förändring inom skönhetsindustrin. Med sin geniala refill-prenumeration tar produkten ett stort steg mot en mer hållbar framtid och visar vägen för andra skönhetsprodukter att följa efter. Den är också ett utmärkt exempel på skandinavisk innovation och förtjänar därför erkännande som en ledare inom branschen.

 

Bästa Rakprodukt

Shaving Soap – Sweden Eko Skincare for Men

Juryns motivering: Innovativ formula som är praktisk i sin utformning. Lätt att använda, lätt att älska. Gör rakningen till en nostalgisk ritual. Lugnar och ger återfuktningen i ett enda svep.

 

Året NYHET under 450 SEK i samarbete med Natural Beauty Show

Foot Cream – Green Etique

Juryns Motivering:  För steg som bär är det här en kräm som ger friskhet och vård i ett nafs. Danskt ursprung, ren och klar, för fötter som förtjänar det allra bästa varje dag.

 

Året NYHET över 450 SEK i samarbete med Natural Beauty Show

Lift & Clow Firming Rosy Cream – Patyka

Juryns Motivering:  För torr hud är denna produkt en riklig gåva, ger djup näring och lyster. Kollagen stärks, huden får ny vitalitet och strålande fräschör – dessutom är doften oemotståndlig.

 

Årets produkt i samarbete med HÄLSA

Men Face Cream – Urtekram

Juryns motivering: Det här är en återfuktande och svalkande kräm anpassad till den manliga hudens behov, men passar lika bra till en kvinnas mogna hud.

En underbar, dov doft av korkek och peppar lugnar både hud och sinne – ger en omedelbar uppfräschande känsla!

 

Årets Hållbarhetspris

Inlight Beauty och Mossa

Juryns motivering: Vi imponeras av Inlight Beauty och Mossa och ser dem som förebilder när det gäller att jobba med miljömässiga och sociala frågor utifrån väsentlighet, inte minst för att målsättningarna följs upp på ett systematiskt sätt och redovisas tydligt och transparent så att det går att följa utvecklingen.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Hovenäs, NOC Sweden info@nocsweden.se

Organic Beauty Awards – organicbeautyawards.se – arrangeras av NOC Sweden. NOC Sweden (Natural Organic Cosmetics) startades 2014 på initiativ av fem av de ledande varumärkena inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård i Sverige. I dag har föreningen ett 40-tal medlemmar, nocsweden.se

Weleda – trippelvinnare i årets upplaga av Organic Beauty Awards!

För åttonde året i rad har de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna korats i Organic Beauty Awards. Totalt har 17 vinnare utsetts varav flera är nykomlingar i tävlingen och Weleda tog hem hela tre första priser!

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangerades tävlingen för åttonde året i rad, och intresset har varit stort, sammanlagt deltog drygt 150 produkter i tävlingen och nu har vinnarna i samtliga 17 tävlingskategorier korats.

I alla tävlingskategorier har en namnkunnig OBA-juryn, under ledning av ekomakeup-artisten Catherine Dichy, testat, utvärderat och utsett vinnarna tillsammans med kvalitetsjuryn och våra hållbarhetsexperter.

Nytt för i år är att alla som har anmält sig till tävlingen och klarar granskningen av vår kvalitetsjury, får en logga som visar att produkterna har blivit kvalitetsgranskade och kvalificerat sig för tävlingen när det gäller våra högt uppsatta kriterier för schysst innehåll.

Då hållbarhet är viktigt för oss och vår planet har vi i år också infört Årets Hållbarhetspris – en kategori där alla anmälda produkter har fått chansen att vara med och tävla.

– Alla årets tävlande varumärken jobbar med hållbarhetsfrågan på något sätt, allt från enstaka oberoende certifiering till en heltäckande och målsatt strategi, berättar våra hållbarhetsexperter Josefin Hård och Åsa Fredriksson som bedömt de tävlande utifrån deras inskickade hållbarhetsstrategier.

Intresset för Organic Beauty Awards visar att både etablerade och nya varumärken inom segmentet växer och att även kvaliteten på naturliga hudvårdsprodukter ökar.

Alla vinnande produkter i Organic Beauty Awards 2023:

Bästa Dagkräm Wild Rose Glow Day Cream – Neal's Yard Remedies

Juryns Motivering: Olivbladsextrakt och kakaosmör ger huden strålande glans, som tillsammans med hyaluronsyra och vildrosfröolja blir vital och balanserad. Denna kräm gör din hud både vacker och sund – förbättrar din look på bara en sekund!

Bästa Ansiktsmask Pro-Collagen Lift Mask – Patyka  

Juryns motivering: Med dess höga innehåll av växtextrakt skapar den här masken wow-känsla i huden! Den minskar inte bara på fina linjer, utan har en otroligt lyftande effekt som lämnar huden full av livskraft!


Bästa Läppbalsam One & Only Lip Balm – Marina Miracle  

Juryns motivering: Detta ekologiska läppbalsam innehåller de finaste oljor och har en doft av vanilj – ger dig kyssvänliga och mjuka läppar även i det kallaste väder.


Bästa Deodorant Deodorant – Sweden Eco Organic Skincare

Juryns motivering: En diskret unisex-deo som funkar lika bra efter gymmet som inför daten. En deo som doftar precis lagom mycket, och håller en hel arbetsdag eller en kväll med gänget på stan. Veganskt innehåll i en förpackning som är gjord av återvunnen plast från haven. Funkar för den vilda och den diskreta. Stabil, trygg och hållbar.

 

Bästa Flytande Foundation BB Cream – Inika Organic

Juryns motivering: Detta är en multiprodukt som fungerar både som primer, återfuktare och foundation. Med sin krämiga och silkeslena formula smälter den in i huden och lämnar efter sig lyster och naturlig täckning – ett oumbärligt tillskott till din hudvårdsrutin!

 

Bästa Mascara Purity Lash – Inika Organic

Juryns motivering: En mascara som ger definierade och intensiva fransar med en underbar borste som smalnar av så att man lätt kommer åt alla fransar. Innehåller både E-vitamin, solrosolja och magnoliabark som stärker och skyddar fransarna – perfekt även för känsliga ögon. En klar favorit för alla som vill ha en mascara som håller hela dagen!

 

Bästa Makeup-rengöring Make Up Remover with Kaolin Clay – Sapienic

Juryns motivering: En effektiv rengöring där löddrande kemikalier bytts ut mot lera och sebum som effektiv avlägsnar all makeup. Den milda peelingeffekten gör att huden känns extremt ren, samtidigt som huden aldrig blir uttorkad. Lyxigt förpackad, perfekt avpassad pump och väldigt dryg!

 

Bästa Kroppspeeling Cream Scrub Sweet Breeze – Maria Åkerberg  

Juryns motivering: En underbar och mild kroppspeeling som stärker, stramar upp och jämnar ut huden. Korna från aprikoskärnor tillsammans med jojobaolja ger en silkeslen eftersmak och ökar blodcirkulationen – man fullkomligt längtar till nästa gång man ska duscha.

 

Bästa Body Butter Skin Food Body Butter – Weleda  

Juryns motivering: Ett rikt kroppssmör som bokstavligen är ett dröm-måltid för huden. Krämen sjunker in i huden på ett ögonblick och är så intensivt återfuktande att varje torr hy omedelbart blir supermjuk. Läkande blommor som styvmorsviol, ringblomma och kamomill i kombination med apelsin och vanilj ger upplevelsen av att smörja in sig en helt ny dimension.

 

Bästa Hårstyling TEXTURE Spray – Green Monkey Club  

Juryns motivering: Produkten är perfekt balanserad mitt emellan vård och styling. Skyddar mot mekaniskt slitage och värme samtidigt som den ger hållbar textur. Smart förpackad med utomordentlig dosering, vilket gör det enkelt att snabbt få en beachlook, vilket passar utmärkt då den innehåller natursalt direkt från soliga Mallorca.

                 

Bästa Torrschampo Voluminous Dry Shampoo – Rahua

Juryns motivering: Tänk att få slippa en massa kemikalier i håret! Det här torrschampot gör ett effektivt jobb och får både hår och hårbotten att kännas och se nytvättat ut utan varken schampo och vatten – kan det bli mer miljövänligt? Ger också stråna textur och volym och gör på så vis stylingen enkel.

 

Bästa Barnprodukt Calendula Nappy Change Cream – Weleda

Juryns motivering: Denna innovativa kräm för bebisar har imponerat på juryn med sin skonsamma och effektiva formula. En produkt är fullproppad med näring från naturligt mjukgörande ingredienser som ger omedelbar lindring från första användningen och skyddar huden från irritation, samtidigt som den hjälper den naturliga hudbarriären att återhämta sig.

                                           

Bästa Budgetval Hand Soap – Taika

Juryns motivering: Denna prisvärda produkt har en fantastisk doft, är enkel att använda samt är härligt fuktgivande. Ett stort plus är att den finns som refill.

 

Made in Scandinavia Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil – DJUSIE          

Juryns motivering: En välförtjänt vinnare i kategorin Made in Scandinavia. Denna produkt har en otroligt mjukgörande och vårdande effekt på alla hudtyper. Varje ingrediens har en avgörande roll och ett funktionellt syfte, inga onödiga tillsatser eller kompromisser. Detta är en fantastisk produkt som förtjänar all uppmärksamhet!

 

Året NYHET i samarbete med Eco Living Scandinavia AHA Cleansing Milk – Maria Åkerberg                                          

Juryns Motivering: Årets nyhet är en extremt effektiv produkt, som samtidigt är ljuvligt mild och har en neutral doft. Otroligt dryg på fuktig hy och gör att huden fortsätter hålla sig återfuktad under lång tid. Den tillför både glow och fukt samtidigt som den milt peelande mjölksyran rengör på djupet.

 

Årets produkt i samarbete med HÄLSA Vitamin Cocktail Facial Oil – Mossa    

Juryns motivering: Den här produkten har i princip alla rätt! Det här milda och skonsamma serumet innehåller kraftfulla växtbaserade ingredienser som ger en mjukare hud, mer lyster, återfuktar och är Ecocert-certifierad – vad mer kan man begära?

 

Årets Hållbarhetspris Weleda

Juryns motivering: Det här företaget arbetar holistiskt och systematiskt med en långsiktig hållbarhets-strategi som adresserar de stora frågorna om klimat, biologisk mångfald, tillgång till rent vatten, cirkulär ekonomi, rättvisa arbetsvillkor genom leverantörsledet samt jämställdhet.

Organic Beauty Awards – organicbeautyawards.se – arrangeras av NOC Sweden. NOC Sweden (Natural Organic Cosmetics) startades 2014 på initiativ av fem av de ledande varumärkena inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård i Sverige. I dag har föreningen ett 40-tal medlemmar, nocsweden.se

 

Alla nomineringar klara i Organic Beauty Awards 2023

Nu drar det ihop sig till slutspurt i Sveriges viktigaste skönhetstävling – Organic Beauty Awards 2023. I dag presenteras samtliga nominerade produkter i de 16 tävlingskategorierna!

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar naturlig, ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangeras tävlingen för sjunde året i rad, och intresset har varit stort, över 140 produkter anmäldes till tävlingen. I år har vi infört specialutmärkelsen Årets Hållbarhetspris där alla drygt 60 varumärken som varit med och tävlat, oavsett kategori, har haft chansen att vinna.

I dag står det alltså klart vilka produkter som klarat juryns hårda granskning och tester, och som har blivit nominerade i de 16 tävlingskategorierna.

–  För ett allt mer stressat jordklot känns det viktigare än någonsin för mig att välja produkter som är så snälla mot miljö och klimat som möjligt, producerade av företag som har mycket höga hållbarhetsambitioner. Att det dessutom är väldigt många produkter som är extremt effektiva för att bevara hår, hud och kropp gör det ännu bättre, säger Rickard Söderberg välkänd operaprofil som sitter med i tävlingsledningen.

 

– Framtidens hudvård? Vi går från anti-age till att huden ska vara frisk och i bästa kondition – det är helt okej att åldras. Trendig hudvård handlar snarare om att få dig att må bättre med en skön kräm som innehåller naturliga och effektiva ingredienser som också är hållbara, säger trendspanaren och jurymedlemmen Stefan Nilsson.

Alla nominerade produkter i Organic Beauty Awards 2023!

Bästa Ansiktsmask

o   Patyka                                          Pro-Collagen Lift Mask

o   Plantheque                                   The Skin Guru Sleep Mask 85

o   Inlight Beauty                               Super-Food Mask

o   Nourish London                           Probiotic Multi-Mineral Repair Mask

Bästa Dagkräm

o   Urtekram Nordic Beauty              Blown Away Moisturizing Day Cream

o   Esse Skincare                                Restorative Moisturiser

o   Neal's Yard Remedies                  Wild Rose Glow Day Cream

o   Dr Sannas                                     Närande ansiktskräm

Bästa Läppbalsam

o   Mossa                                           Juicy Moisture Strawberry Lip Balm        

o   Bodybees                                     Bee Smooth - Lavendel (stick)                

o   Marina Miracle                             One & Only Lip Balm

o   Kure Bazaar                                  Le Balm Naturelle

Bästa Bodybutter  

o   Neal's Yard Remedies                  Womens's Balance Body Cream              

o   Maria Åkerberg                            Body Balm White Chocolate                    

o   Rosenserien                                 Body Butter Shaping          

o   Weleda                                         Skin Food Body Butter

                       

Bästa Kroppspeeling

o   Maria Åkerberg                            Cream Scrub Sweet Breeze

o   MOKANN                                      Saltskrubb för kroppen Vanilj & timjan

o   Rosenserien                                 Body Scrub Litsea Cubeba

o   Hagi Cosmetics                             Hagi Body Scrub Plum Kernel Oil and Jojoba Oil

 

Bästa Deodorant

o   True Organic of Sweden              Undercover Agent Deo

o   Sweden Eco Organic Skincare      Deodorant

o   Neal's Yard Remedies                  Rose & Geranium Deo

o   BRUNS                                          Deodorant    N°08 Frisk Cypress

 

Bästa Mascara

o   Zao                                               Zao definition mascara

o   Couleur Caramel                          Backstage Mascara Extra Black

o   Inika Organic                                Purity Lash Mascara

o   Lavera                                           Effect Mascara - Beautiful Black

 

Bästa Flytande foundation

o   Esse Skincare                                Foundation

o   Couleur Caramel                          Hydra Jeunesse Foundation

o   Maria Åkerberg                            Foundation Glow Bright

o   Inika Organic                                BB Cream

Bästa Makeup-rengöring

o   Esse Skincare                                Refining Cleanser

o   Nourish London                           Antioxidant Multi-Tasking Super Balm

o   AnneMarie Börlind                       ROSE NATURE Cleansing Gel to Milk/Micelle

o   Sapienic                                        Make Up Remover with Kaolin Clay

Bästa Torrschampo

o   Herbhubsweden                          Fluffy

o   Rahua                                           Voluminous Dry Shampoo

o   Hjärtligt                                        Torrschampo transparent

Bästa Hårstyling

o   BRUNS                                          Hårdvax N°31 - Oparfymerad                  

o   BRUNS                                          Hårdvax N°30                    

o   Maria Åkerberg                            Moulding Cream                

o   Green Monkey Club                     TEXTURE Spray                  

Bästa Budgetval

o   Urtekram                                      Rise & Shine Nourishing Eye Cream

o   Lavera                                           Body Wash Revitalising

o   Mossa                                           Juicy Clean Purifying Crème-Mousse

o   Taika                                             Hand Soap

Bästa Barnprodukt

o   Weleda                                         Calendula Nappy Change Cream

o   Bodybees                                     Bee Baby Pure stick

o   BARR Sweden                               Organic Baby oil

o   ARC   of Sweden                          Schampo

Bästa Made in Scandinavia

o   DJUSIE                                          Fruit Glaze Vitalizing & Brightening Facial Oil              

o   Organics by Sara                          Facial Balm Antioxidant    

o   DJUSIE                                          Liquid Silk Perfect Cleansing Oil              

o   Dr Sannas                                     Multi Cream

Årets Produkt i samarbete med tidningen HÄLSA

o   Mossa                                           Vitamin Cocktail Facial Oil

o   Esse Skincare                                Intensity Serum

o   BRUNS                                          Hårmask N°22 Varm Bergamott

o   MH+FaceOil                                 2+B

Årets Nyhet i samarbete med EcoLiving Scandinavia

o   Maria Åkerberg                            AHA Cleansing Milk

o   Whamisa                                      Fresh singe essence  

o   Organics by Sara                          Facial Balm Antioxidant

o   Wise                                             Antiage serum

Årets Hållbarhetspris

o   Weleda                                                              

o   Mossa                                          

o   Neal’s Yard Remedies

o   BRUNS

Vinnarna utses den 21 april
Vinnarna i Organic Beauty Awards 2023 presenteras den 21 april i samband med Organic Beauty Show i Stockholm!

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Hovenäs info@nocsweden.se

Organic Beauty Awards ger kvalitetsstämpel till alla produkter som deltar och uppfyller tävlingens innehållskriterier!

Pressmeddelande 22 november 2022

Nu är kategorierna klara i Organic Beauty Awards 2023 och juryn komplett. Nytt för i år är att alla anmälda produkter, som blir godkända, får en kvalitetslogga – och för att visa betydelsen av ett klimatarbete i dessa tider delas ett hållbarhetspris ut till varumärket med bäst miljöarbete!

Det är åttonde gången som Organic Beauty Awards uppmärksammar skönhetsprodukter som är effektiva, bra för användarens hälsa och välmående, schysst framställda och bra för planeten. Nu börjar det stora jobbet – att testa, granska och gå genom alla 145 produkter som är anmälda till årets 16 olika kategorierna.

– Det som skiljer Organic Beauty Awards från andra tävlingar är att alla anmälda produkter genomgår en gedigen kvalitetsgranskning – vilket innebär att våra experter går igenom ingredienserna för varje produkt och ser till att de uppfyller våra strikta kriterier kring naturligt och ekologiskt. Sedan har vi vår hållbarhetsjury som tittar på företagens miljöarbete och slutligen har vi vår proffsiga och handplockade testjury som under hela tre månaders tid testar och bedömer produkterna, säger Henrik Olténg som är grundare av Organic Beauty Awards.

Organic Beauty Awards är den enda helt oberoende branschtävlingen för skönhet och hårvård i Sverige då tävlingen är öppen för både svenska och utländska varumärken, både medlemmar i NOC Sweden och märken som inte är medlemmar.

– Nytt för i år är att alla produkter som deltar och blir godkända av vår kvalitetsjury får en logga som visar att de är granskade av oberoende experter. Sedan kommer vi också att dela ut ett hållbarhetspris till det varumärke som uppvisar bäst arbete kring miljö och hållbarhet, säger Susanne Hovenäs projektledare för NOC Sweden som arrangerar tävlingen.

Årets 16 kategorier är:
Ansikte: Bästa Läppbalsam, Bästa Ansiktsmask, Bästa Dagkräm,
Kropp: Bästa Deo, Bästa Body butter, Bästa Kroppspeeling
Makeup: Bästa Flytande foundation, Bästa Mascara, Bästa Makeup-rengöring
Hår: Bästa Hårstyling, Bästa Torrschampo
Övriga: Bästa Budgetval, Årets nyhet (i samarbete med Eco Life Scandinavia, Årets produkt (i samarbete med tidningen Hälsa), Bästa Baby/barn och Made in Scandinavia.

Vinnarna presenteras våren 2023.

Mer information om tävlingen se www.organicbeautyawards.se.
@organicbeautyawards på instagram och facebook hittar du aktuella nyheter, presentation av våra olika jurygrupper, utlottningar mm.

För mer info och pressbilder kontakta Susanne Hovenäs på info@nocsweden.se.

*Organic Beauty Awards är en utmärkelse som vill få fler att upptäcka och använda naturliga och ekologiska skönhetsprodukter. Tävlingen arrangeras av NOC Sweden – en ideell förening för varumärken och andra som är intresserade av bättre skönhetsvård i segmentet. Organic Beauty Awards startade 2016.
Organic Beauty Awards utser
Årets 
Hållbara Produkt!

Det som gör Organic Beauty Awards unik är främst att tävlingen har tre olika jurys; en testjury, en kvalitetsjury (som godkänner innehållet) och en hållbarhetsjury. För att premiera och lyfta fram vikten av att tänka hållbart kommer vi från och med i år att införa priset Årets Hållbara produkt.

Priset tas fram av våra hållbarhetsexperter utifrån inskickade dokument från deltagarna. Här tittar de både på generell hållbarhetspolicy, men även redovisning av siffror, om man har god koll på helheten, kan exemplifiera och identifiera sina största avtryck och har en strävan till förbättring.

Då det är stor skillnad på hur företag arbetar med hållbarhetsfrågorna rekommenderas därför att man skickar in dokument som är kopplade till hållbarhet såsom policys, hållbarhetsrapport, förpackningar, transporter mm.

Vinnaren av Årets Hållbara Produkt presenteras tillsammans med övriga vinnare våren 2023!

Neal’s yard Remedies – dubbelvinnare i årets upplaga av Organic Beauty Awards 2022!

Pressmeddelande: 6 maj 2022

För sjunde året i rad har de bästa naturliga och ekologiska skönhetsprodukterna korats i Organic Beauty Awards. Totalt har 15 vinnare utsetts varav flera är nykomlingar i tävlingen. En av årets dubbelvinnare är det brittiska varumärket Neal’s Yard Remedies som kammade hem två förstapriser!

Organic Beauty Awards är Sveriges första pris inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år arrangeras tävlingen för sjunde i rad, och intresset har varit stort, drygt 170 produkter deltog i tävlingen och nu har vinnarna i samtliga 15 tävlingskategorier korats.


I alla tävlingskategorier har en namnkunnig OBA-juryn, under ledning av eko-makeup-artisten Catherine Dichy, testat, utvärderat och utsett vinnarna tillsammans med våra innehåll- och hållbarhetsexperter.

Resultatet i och framförallt intresset för Organic Beauty Awards visar att både etablerade och nya varumärken inom segmentet växer och att även kvalitén på naturliga hudvårdsprodukter ökar.

Hela listan: Alla vinnande produkter i Organic Beauty Awards 2022

Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia: Detox & Glow Essence från Narcissa by Urtekram

Juryns motivering: ”En produkt som känns genomtänkt och relevant i sin formulering. Tack vare sina återfuktande egenskaper blir den en självklar del av hudvårdsrutinen.”

 

Årets Produkt i samarbete med tidningen Hälsa och en läsarjury: Calming Moisturizer Anti Redness

från Rosenserien

Juryns motivering: ”I en smart pumpflaska kommer den här mjukgörande godingen. Doften, konsistensen och innehållet i en perfekt kombination – och det fina är att den uppfyller precis det den lovar, mer fasthet, mindre rodnad och en hud i balans.”

 

Bästa Made in Scandinavia: Make My Day från True Organic of Sweden

Juryns motivering: ”Denna magiska produkt makes my day. Dess effektiva ingredienser håller rynkor på rejält avstånd och den smarta tuben är enkel att bära med sig – en dagkräm som är ett måste i badrumsskåpet!”

 

Bästa Ansiktspeeling: Phytofuse Renew Caviar Lime Exfoliator från Inika Organic

Juryns motivering: ”Med innehåll från naturens skafferi gör den här peelingen effektivt rent porer och tar bort döda hudceller. Hudens naturliga lyster framhävs, cellförnyelsen stimuleras och huden jämnas ut. Denna exfoliering ger huden en fantastisk känsla, boost och ett magiskt resultat.”

 

Bästa Ansiktsserum: Frankincense Intense Hydrating Essence från Neal´s Yard Remedies

Juryns motivering: ”Med en fjäderlätt, och samtidigt djupverkande effekt på huden, är detta en värdig vinnare. En innovativ produkt som uppfyller det underbara faktum att hudvård också är själsvård, genom ett aromaterapeutiskt moment vid applicering – man längtar tills nästa gång man får använda produkten.”

 

Bästa Ögonkräm: Eye Contour Cream från Esse Probiotic Skincare

Juryns motivering: ”Med en fjäderlätt konsistens och underbar kombination av effektiva ingredienser jobbar den här krämen på kråksparkar, fina linjer, mörka ringar och svullnader runt ögonen som ingen annan.”

 

Bästa Leave in produkt: Hydration Detangler + UV Barrier från Rahua

Juryns motivering: ”Denna härliga leave-in produkt reder snabbt ut trassligt hår. Enkel sprayfunktion och med en fruktig doft som får håret att lukta gott hela dagen. Ett måste inför sommarens soliga dagar!”

 

Bästa Lipgloss: Glossy Lips - Rosy Sorbet 05 från Lavera

Juryns motivering: ”Ett gloss som skyddar, återfuktar och ger en superfin glans – precis de egenskaper ett läppglans ska ha! En klar favorit för torra och tråkiga läppar som passar både vardag och fest.

Vilken doft! Vilken formula!”

 

Bästa Bryn produkt: Eyebrow Styling Gel Hazel Blond från Lavera

Juryns motivering: ”Den här är enkel och praktisk att använda för både buskiga och tunnare bryn, med en ton som anpassar sig och som håller brynen på plats.”

 

Bästa Duschtvål: Women´s Balance Shower Oil från Neal´s Yard Remedies

Juryns motivering: ”Med en balanserad blandning av underbara dofter och ingredienser öppnas alla dina sinnen. Huden lämnas satinmjuk tack vare de vårdande och återfuktande oljorna som harmoniserar och ger en magisk känsla på kroppen.”

 

Bästa Bodyoil: Kroppsolja med jasmin från Evergetikon

Juryns motivering: ”Med en bas av mandelolja och en varm doft av jasmin, som väcker både nyfikenhet och välbehag, tog sig denna massage- och kroppsolja sig hela vägen från Kreta in i våra hjärtan.”

 

Bästa Fotkräm: Foot Balm från Weleda

Juryns motivering: ”En blandning av kaolinlera och eteriska oljor blir till en extrem mjukgörande produkt. Kladdfri och snabbabsorberande, lägg därtill en frisk och fräsch doft av peppar och rosmarin gör att både fötter och sinne vaknar till liv.”

 

Bästa Hemma spa produkt: Salt Scrub White Chocolate från Maria Åkerberg
Juryns motivering: ” En klassiker ska aldrig underskattas. Denna mjuka kroppsskrubb smälter på huden och hjälper oss att skrubba fram hudens lyster. Med sin perfekta kombination av sött och salt blev den snabbt juryns favorit.”

 

Bästa Doft: Lemon & Rose från Jimmy Boyd

Juryns motivering: ”Eteriska oljor av mandarin och bergamott omfamnar den diskreta rosenknopp i den här doften som passar både män och kvinnor och andra. Dessutom en generös och otroligt vacker flaska som gärna får stå framme.”

 

Bästa Skönhetsklassiker: Huile Absolue från Patyka

Juryns motivering: ”En skönhetsklassiker och universalprodukt värd namnet! Detta underbart väldoftande och återfuktande ansiktsserum, baserat på ett franskt originalrecept från 1920, kommer att hålla minst hundra år till!” 

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Hovenäs, NOC Sweden 08-12134696, info@nocsweden.se

Organic Beauty Awards arrangeras av NOC Sweden. NOC Sweden (Natural Organic Cosmetics) startades 2014 på initiativ av fem av de ledande varumärkena inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård i Sverige. I dag har föreningen ett 40-tal medlemmar. www.nocsweden.se

Finalisterna i Organic Beauty Awards 2022 är klara!

Pressmeddelande: 25 mars 2022

Nu drar det ihop sig till slutspurt i Sveriges viktigaste skönhetstävling: Organic Beauty Awards 2022. I dag presenteras samtliga nominerade produkter i de 15 tävlingskategorierna!

Organic Beauty Awards är Sveriges första och största tävling inom hållbar ekologisk skönhet och drivs av den ideella branschorganisationen NOC Sweden. I år är det sjunde året tävlingen arrangeras och intresset har varit överraskande stort, där drygt 150 produkter anmäldes till tävlingen.

Nu presenteras vilka produkter som klarat juryns hårda granskning och tester, och som har blivit nominerade i de 15 tävlingskategorierna.

– Som jurymedlem har jag en möjlighet att vara en del av sökandet efter produkter som är vänliga både mot klimat och miljö såväl som oss människor. Ju mer noga jag gör mitt arbete, desto större blir den positiva effekten för både Moder Jord såväl som oss människor. Det är spännande att prova märken jag inte känner till sedan tidigare, samtidigt som det är ett väldigt tidskrävande arbete att researcha varje produkt och ingrediens och ge dem alla en likvärdig chans att verka. Men det är det värt! säger Rickard Söderberg som från och med i år en del i den fasta testjuryn.

Årets Produkt sponsras även i år av tidningen Hälsa, som utses av en läsarjury tillsammans med en del av redaktionen på tidningen.

Här är hela listan på alla nominerade produkter i Organic Beauty Awards 2022:

Bästa Ansiktsserum

·     Patyka                           Advanced Plumping Serum

·     Neal´s Yard Remedies                 Frankincense Intense Hydrating Essence

·     M Picaut                                       Gold Magician Firming Oil

·     BioUP                                           Active Vitamin C 8 % Serum

Bästa Ansiktspeeling

·     Eco By Sonya                               Super Acai Exfoliator

·     Maria Åkerberg                           Papaya Peeling

·     Wise                                             Jojoba scrub

·     Inika Organic                               Phytofuse Renew Caviar Lime Exfoliator

Bästa Ögonkräm

·     Inika Organic                               Phytofuse Renew Resveratrol Eye Cream

·     Esse Probiotic Skincare               Eye Contour Cream

·     KORA                                           Berry Bright Vitamin C Eye Cream

·     D'alchémy                                   Age-Delay Eye Concentrate

Bästa Leave in-produkt (hår)

·     Herb hub, pure hair                     Gojs, Nässla&Risin

·     Bruns Products                             Balsamspray nr18 - Sprudlande Tangerin

·     Rahua                                           Hydration Detangler + UV Barrier

·     MARIA ÅKERBERG                       Hair Detangler

Bästa Lipgloss

·     MARIA ÅKERBERG                       Lip Gloss Red Velvet

·     Lavera                                           Glossy Lips - Rosy Sorbet 05

·     Inika Organic                               Lip Glaze

·     Couleur Caramel                         Lip Gloss n°903 Nude Pink

Bästa Bryn-produkt

·     Zuii Organic                                 Eyebrow Definer ögonbrynspenna

·     Inika Organic                               Brow Perfector

·     Inika Organic                               Brow Define Palette

·     Lavera                                           Eyebrow Styling Gel Hazel Blond

Bästa Duschtvål

·     Loelle                                           African Black Soap Foam

·     Neal´s Yard Remedies                 Women´s Balance Shower Oil

·     Urtekram                                     One drop - Concentrated shower gel Apple Bloom

·     Weleda                                         Aroma Shower Energy

Bästa Bodyoil

·     Evergetikon                                 Kroppsolja med jasmin

·     Wise                                             Body oil Ylang ylang

·     Neal´s Yard Remedies                 Wild Rose Dry Body Oil

·     Dr.Hauschka                                 Lemongrass Body Oil

Bästa Fotkräm

·     Rosenserien                                 Foot Cream Peppermint

·     Kaliflower                                     Hand- and Foot Balm - Lanolin med rosmarin apelsin

·     Weleda                                         Foot Balm

·     Joik                                               INTENSE MOISTURE & REPAIR BALM FOR HANDS & FEET

Bästa Hemma spa-produkt

·     Neal´s Yard Remedies                 Beauty Sleep Shower Oil

·     Rosenserien                                 Body Scrub Litsea Cubeba

·     C Skincare                                     Sugar Scrub - face & body

·     Maria Åkerberg                           Salt Scrub White Chocolate

Bästa Doft

·     Aimée de Mars                             Lily Ambre

·     Jimmy Boyd                                 Lemon & Rose

·     Organic By Sara                           Perfume Oil Fresh Vanilla

·     NAHÉLIE                                       W

Bästa Skönhetsklassiker (äldre än 10 år)

·     Patyka                                         Huile Absolue                    

·     Organic By Sara                           Cleansing Oil Tea Tree

·     Neal´s Yard Remedies                 Wild Rose Beauty Balm

·     Weleda                                         Skin Food

Bästa Made In Scandinavia

·     UneCare of Swede                       Perfect Faceoil

·     Föllinge                                         Gentle Cleaning foam Soft and Birch

·     True organic of Sweden               Make My Day, Day Cream

·     Bruns Products                             VÄXAKIT nr80 - Glädjande Tillväxt

Årets Nyhet i samarbete med Eco Life Scandinavia

·     Neal´s Yard Remedies                 Wild Rose AHA Toner

·     Rosenserien                                 Body Cream with Litsea Cubeba

·     Abloom                                         Luminous SPF30+ Cream

·     Narcissa by Urtekram                   Detox & Glow Essence

Årets Produkt i samarbete med Tidningen Hälsas Guldäpple

·     Weleda                                         Skin Food Body Lotion

·     Rosenserien                                 Calming Moisturizer Anti Redness                              

·     C Skincare                                     Allover Wash - face & body

·     Dr Sanna                                       Multikräm med Svartvinbärsolja

Vinnarna utses den 5 maj. 

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Hovenäs, NOC Sweden info@nocsweden.se

-----------------------------------------------------------------------------

Organic Beauty Awards arrangeras av NOC Sweden. NOC Sweden (Natural Organic Cosmetics) startades 2014 på initiativ av fem av de ledande varumärkena inom naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård i Sverige. I dag har föreningen ett 40-tal medlemmar, nocsweden.se.

Våra samarbetspartner:

Tidningen Hälsa – den enda livsstilstidningen som endast skriver om naturlig och ekologisk hud och skönhetsvård redaktionellt, tidningenhalsa.se

Eco Life Scandinavia med Natural Beauty Scandinavia – en internationell branschmässa som går av stapeln den 16–17 november 2022 i Malmö, ecolifeshow.com

Naturligt Snygg – Sveriges största ekoportal med bloggar, dagligt nyhetsflöde och en webbshop med ekologiska skönhetsprodukter, naturligtsnygg.se